MENU

Bezoek showroom
Royal Design

Wij zijn (met gepaste maatregelen ivm COVID-19) geopend op donderdag t/m zaterdag van 10:30 - 17:00

I Wilt u zeker zijn van een advies van onze medewerker, maak dan een afspraak |

Rotan tuinbanken

Eerste klas rotan

Rotan tuinbanken

Maak kennis met de unieke collectie rotan tuinbanken van Royal Design. Bekijk onze collectie en kom proef zitten in onze showroom.

Bij Royal Design vindt u niet één, maar twéé verdiepingen met de mooiste tuinmeubelen. Zowel de begane grond als de eerste verdieping is gevuld met mooie luxe tuinmeubelen in rotan, aluminium en teak. En laten we niet de kasten op de begane grond vergeten die gevuld zijn  met de prachtigste accessoires voor in de tuin én in huis.

Bij Royal Design vindt u een mooie collectie rotan tuinmeubelen. In de volksmond wordt vaak gesproken over rieten tuinmeubelen, maar dit is altijd rotan. Riet is een waterplant en niet geschikt voor meubelen. Rotan is een liaan welke in tropische regenwouden van Indonesie groeit. Veel soorten kunnen lengtes bereiken van wel 200 meter. Een stengel groeit per jaar zo’n 7 meter. Tegenwoordig wordt rotan ook op plantages aangeplant. Kleine boertjes kunnen hierdoor wat extra’s verdienen door op hun land rotan aan te planten.

Kubu tuinmeubelen

Voor tuinmeubelen wordt altijd gebruik gemaakt van Kubu. Kubu is een wat grovere rotansoort met verschil in dikte en kleur en een harde schil. Hierdoor is kubu uitermate geschikt voor gebruik buitenshuis. Voordat de kubu stengels gevlochten worden, liggen ze wekenlang in het water om te vergrijzen. Vandaar de term vergrijsde rotan meubelen.

De basis van een rotan stoel of bank is van hout of van manou. Manou is ook een rotansoort, maar hol van binnen. Om de basis komt een vlechtwerk van kubu. Rotan is sterk en flexibel en kan ik allerlei vormen gebogen worden. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor meubelen.

Bohemian

Voor een bohemian stijl, kiest u een mix van rotan meubelen en andere natuurproducten zoals riet, bamboe en hout.

In de collectie van Royal Design vindt u verschillende modellen rotan tuinbanken. Zo hebben we tuinbanken met een hoge en lage rugleuning. Ook vindt u bij ons rotan tuinbanken in verschillende zithoogtes. Kom langs in onze showroom om de verschillende modellen te bekijken en proef te zitten.

Nieuws

We zijn op reis

Van 18 okt t/m 2 nov zijn wij op reis om allerlei moois in te kopen voor de showroom. In het voorjaar zullen we onze nieuwe collectie weer met veel plezier aan u presenteren. Vast een afspraak maken? Van harte welkom!

Maak een afspraak