MENU

Bezoek showroom
Royal Design

Wij zijn (met gepaste maatregelen ivm COVID-19) geopend op donderdag t/m zaterdag van 10:30 - 17:00

I Wilt u zeker zijn van een advies van onze medewerker, maak dan een afspraak |

Teak tuinmeubelen

Met oog voor detail

Handgemaakte en tijdloze teak tuinmeubelen

Ze staan in heel Nederland, op de mooiste plekjes. De exclusieve teak tuinmeubelen van Royal Design. U vindt ze op stijlvolle terrassen, overschaduwd door lommerrijk groen, omringd door weelderig bloeiende borders. Met deze exclusieve teakhouten tuinmeubelen geeft u ook úw terras een luxe en gastvrije uitstraling. Bent u opzoek naar een teakhouten tuinset? Dan sluit onze KOEN wellicht goed aan. Wilt u liever een dining loungeset? Dan is de ALFA serie een mooi optie.
Doordat wij onze eigen modellen laten produceren, bent u verzekerd van unieke design meubelen. Wij hebben een uitgekiende collectie teak loungemeubelen waarmee u volop kunt combineren.

Showroom bezoeken of online bestellen

Zoals u op onze website ziet, heeft Royal Design een brede collectie teak tuinmeubelen, met onder meer de gewilde teak lounge tuinmeubelen. Zoals een loungestoel, loungebank of een loungeset voor in de tuin. Wilt u ook uw terras verrijken met een teak tuinstoel van Royal Design? Kom in onze showroom de teak tuinmeubelen collectie bekijken en ook om proef te zitten. Geen tijd om naar Nunspeet te komen? Geen punt, u kunt heel makkelijk via de webshop uw bestelling plaatsen en wij zorgen ervoor dat deze keurig op een afgesproken tijdstip bij uw thuis afgeleverd wordt.

Op de eerstvolgende zonnige dag is uw terras ingericht met een uitnodigende teakhouten tuinset bestaande uit een tafel met een teakhouten tuinbank en teakhouten tuinstoelen.

Duurzaam teak voor uw teakhouten tuintafel

Elk stuk hout dat wij voor de tuinmeubelen selecteren is uniek. Uniek van structuur, nerf en kleur. Scheuren, kleine gaatjes, oneffenheden en/of (open) noesten zijn natuurlijke kenmerken die de echtheid van het hout typeren. Dit zijn geen materiaalfouten, maar een handtekening die de natuur aan het hout heeft meegegeven. Zij geven het meubel juist het karakteristieke en doorleefde uiterlijk dat
elk meubel uniek maakt.

Teak is een Aziatisch hardhout en een buitengewoon duurzame houtsoort. Teakhout wordt niet voor niets veelvuldig gebruikt in eersteklas tuinmeubels. In de collectie van Royal Design hebben we meubels van hergebruikt teakhout, ook wel driftwood genoemd. Driftwood is hergebruikt teakhout. Het hout is onder andere afkomstig van oude gebouwen die niet meer gebruikt worden, boten, spoorwegen en rijstbakken.

Teakhout schoonmaken | Krimpen en uitzetten

Om jarenlang plezier te hebben van uw teak tuinmeubelen adviseren wij uw loungeset buiten aan het begin en eind van het seizoen te behandelen met onze teak cleaner. Tussendoor is het voldoende om uw tafel af te nemen met een sopje groene zeep en een spons.

Hout is een natuurproduct dat kan krimpen en uitzetten. Dit is het gevolg van een wisselend vochtgehalte. Dit noemen we het werken van hout. Hoe vochtiger de lucht, hoe groter de kans dat het hout gaat zwellen (uitzetten). Hoe droger lucht, hoe groter de kans dat het hout gaat scheuren (krimpen). Deze natuurlijke werking van hout hoort bij een houten product en is geen klacht die verholpen kan worden.

Teakhout behandelen

Teak tuinmeubelen zijn zeer sterk en duurzaam. Teak is een harde houtsoort en van nature al enigszins waterafstotend. Een teak tuintafel zal geleidelijk aan vergrijzen zodra deze buiten komt te staan. Indien u dit mooi vindt hoeft u alleen onze teak cleaner te gebruiken. Mocht u de vergrijzing tegen willen gaan dan kunt u onze teak protector gebruiken.

Nieuws

We zijn op reis

Van 18 okt t/m 2 nov zijn wij op reis om allerlei moois in te kopen voor de showroom. In het voorjaar zullen we onze nieuwe collectie weer met veel plezier aan u presenteren. Vast een afspraak maken? Van harte welkom!

Maak een afspraak