Tips voor onderhoud van uw tuinmeubelen

 

De tuinmeubelen van Royal Design hebben niet veel onderhoud nodig. Het gietijzer wordt door een hoogglans zwarte poedercoating beschermd tegen aantasting van vocht. Het Iroko hardhout is voorzien van maar liefst vier laklagen.

Een paar tips om uw tuinmeubelen in optimale conditie te houden:

 

 

  • behandel het gietijzeren onderstel met autowas
  • reinig de meubels regelmatig met water en – indien nodig – een autoshampoo
  • het onbehandelde teakhout onderhoudt en reinigt u met de teakcleaner en/of teakolie van Royal Design.
  • de kussens zijn bestand tegen een regenbui; het is verstandig om de kussens te bewaren op een overdekte plaats als u ze langere tijd niet gebruikt. U kunt ze ook afdekken met een hoes.

Wij hebben optimaal waterafstotende, vochtwerende hoezen in ons assortiment. Bel of mail ons voor meer informatie hierover.

 

Gerecycled oud teak: extra informatie

U hebt de term oud teak en gerecycled teak regelmatig horen vallen, maar wat is het nu precies? Het is teakhout dat al eerder gebruikt is en is voornamelijk afkomstig van Java. Met dit teakhout, dat een doorleefde uitstraling heeft, worden onze prachtige meubels gefabriceerd. Net zo belangrijk als de warme sfeer die dit hout uitstraalt, is het feit dat het hout gerecycled is. Gebouwen die geen dienst meer doen worden ontdaan van hun teakhout, zodat het hout hier in Nederland opnieuw een functie krijgt. Op Centraal Java, waar onze meubelen gemaakt worden, wonen zo’n 30 miljoen mensen. U begrijpt dat er hier dus ook geen gebrek is aan oud recyclebaar teakhout! 

Wat gebeurt er met de teaktafel in uw tuin?

Het hout dat in Indonesië gekapt is erg nat, gezien de hoge vochtigheidsgraad van de lucht. Dit geldt vooral in het regenseizoen. Het is daarom erg belangrijk dat het teak in droogkamers wordt gedroogd alvorens het in een vochtige container op transport naar Nederland gaat. Als de teakmeubels hier vervolgens op uw terras terecht komen, kan dit problemen opleveren. In West Europa kan het weer voor een tuintafel soms erg grillig zijn. Soms is het 35 graden en misschien nog geen week later weer 10 graden met veel regenbuien. 

 

Het hout moet daardoor kunnen uitzetten en krimpen. Door de wisselende temperaturen verandert de luchtvochtigheid zodanig, dat teak snel uitdroogt en zelfs begint te scheuren. Dit heeft geen invloed op de levensduur van uw teakmeubel. Door de juiste constructie van de meubelen blijven deze stevig. Op scheuren kunnen wij geen garantie geven en dus deze meubelen ook niet retour nemen.