MENU

Bezoek showroom

Veel items nog direct uit voorraad leverbaar

Bekijk onze openingstijden | Bekijk direct onze collectie

Houten loungestoel buiten JET

Nieuw

Houten loungestoel buiten JET

Maten (LxBxH)

85x90x45cm

Meer over houten loungestoel buiten JET

Een unieke aanwinst voor de Royal Design collectie: de houten loungestoel JET. Het frame van duurzaam gerecycled teakhout gevuld met stevige loungekussens geven deze unieke loungestoel voor buiten een luxueuze uitstraling. Bovendien is er door de rechte en schuine lijnen in het design, een subtiel en speels lijnenspel gecreëerd. De JET is daarom met recht een prachtige eyecatcher voor op het terras.

De teakhouten loungestoel JET is gemaakt 100% hergebruikt teak. Dit is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief. Er hoeven namelijk geen bomen voor gekapt te worden en dat betekent dat ook dat illegale houtkap in tropische regenwouden wordt voorkomen. Door het gebruik van gerecycled teak geven we nog goed bruikbaar hout een tweede leven. Dit betekent tegelijkertijd ook dat ieder item uniek is en zijn eigen unieke verhaal heeft.

Onderhoud gerecycled teak tuinmeubelen

Teakhout is van nature een harde houtsoort met een hoog oliegehalte. Dit betekent dat teak uitermate geschikt is voor tuinmeubelen en relatief weinig onderhoud nodig heeft. Het feit dat het gerecycled teak is, doet hier niets aan onder.

Afhankelijk van de weersomstandigheden raden wij aan om het teak 1 à 2 keer te onderhouden. Hierbij is het essentieel om te beginnen met het schoonmaken van het hout. Gebruik hiervoor een biologisch afbreekbare teak cleaner. Dit zorgt ervoor dat het teakhout tot diep in de vezel wordt gereinigd. Dit verwijderd hardnekkig vuil en vlekken. Bovendien opent dit de houtporiën.

Wil je graag de natuurlijke honingbruine kleur van het teak behouden? Dan raden wij aan om na het schoonmaken de tuinmeubelen te behandelen met een teak protector. Deze beperkt namelijk het natuurlijke vergrijzingsproces. Mocht je juist graag het teak willen laten vergrijzen dan kun je het gebruik van de protector achterwege laten.

Lees meer

Beknopte specificatie

Stof keuze

keuze uit diverse stoffen

Materiaal

gerecycled teak

Onderhoud

teak protector

Vindt u misschien ook leuk?

 • Klanten waarderen ons met een 9,1!
 • Gratis bezorging door heel Nederland
 • Inspirerende showroom in Nunspeet
 • Handgemaakt en tijdloos design
We denken graag met u mee

Stel gerust uw vraag
  Nieuws

  We zijn op reis

  Van 18 okt t/m 2 nov zijn wij op reis om allerlei moois in te kopen voor de showroom. In het voorjaar zullen we onze nieuwe collectie weer met veel plezier aan u presenteren. Vast een afspraak maken? Van harte welkom!

  Maak een afspraak