MENU

Bezoek showroom

Lounge, (high) dining & low dining tuinmeubelen

Zoveel termen, maar wat betekent het nu?

In onderstaand keuzemenu wordt het verschil tussen low dining, high dining & lounge al redelijk duidelijk, maar we leggen het graag nog verder uit!

Wat Is Low Dining Tuinmeubelen

Wat zijn lounge tuinmeubelen?

Als we het woord loungen in het woordenboek opzoeken dan krijgen we het volgende resultaat;

loun·gen (loungede, heeft gelounged) = zich in een comfortabele, rustige omgeving ontspannen

En dat zegt direct waar deze tuinmeubelen geschikt voor zijn. Het zijn meubelen waarop u in een comfortabele houding kunt ontspannen. Het comfort van een loungeset is vergelijkbaar met een heerlijke bank voor binnen waar u lekker in onderuit kunt zakken. Een loungeset is minder geschikt om aan te eten. Meestal bestaat een loungeset uit een bank (soms bestaande uit meerdere elementen) en een lage tafel. Eten met het bord op schoot is vaak de enige optie.

Bekijk ons assortiment lounge tuinmeubelen>

 

Wat zijn (high) dining tuinmeubelen?

Aan dining tuinmeubelen zit u in principe hetzelfde als binnen aan uw eettafel met eetkamerstoelen. Een dining set heeft een hogere en hierdoor actievere zit dan een loungeset. Dit maakt een dining fauteuil vaak meer geschikt voor ouderen, omdat het makkelijker is om op te staan vanuit een dining fauteuil.

Bekijk ons assortiment (high) dining tuinmeubelen>

 

Wat is low dining?

Low Dining is één van de laatste trends voor in de tuin. Low dining is letterlijk vertaald; laag dineren! Het is een combinatie van (high) dining en lounge. Eigenlijk een gulden middenweg! Waar u bij dining tafels na het eten voor uw gevoel te rechtop zit, kunt u bij low dining na het eten heerlijk ontspannen en loungen. Doordat de zithoogte lager is bij low dining, kunt u lekker onderuit zakken en gezellig kletsen tot laat in de avond. Alle low dining tuinmeubelen worden bij Royal Design uitgevoerd in gerecycled teak. Teak is een harde houtsoort met natuurlijke waterafstotende eigenschappen. Het voordeel hiervan is, dat uw tuinmeubels van teak het hele jaar door buiten kunnen blijven staan.

Bekijk ons assortiment low dining tuinmeubelen>

  • Klanten waarderen ons met een 9,1!
  • Gratis bezorging door heel Nederland
  • Inspirerende showroom in Nunspeet
  • Handgemaakt en tijdloos design
Nieuws

We zijn op reis

Van 18 okt t/m 2 nov zijn wij op reis om allerlei moois in te kopen voor de showroom. In het voorjaar zullen we onze nieuwe collectie weer met veel plezier aan u presenteren. Vast een afspraak maken? Van harte welkom!

Maak een afspraak