MENU

Bezoek showroom

Welk hout is geschikt voor tuinmeubelen?

Weet u niet welke houten tuinmeubelen u moet kiezen? Bij Royal Design kiezen wij uitsluitend voor teakhouten tuinmeubelen en vertellen we u graag waarom! Zodra u op zoek gaat naar kwalitatieve tuinmeubelen voor op uw terras zult u vaak teak tuinmeubelen tegenkomen. Teak is namelijk uitermate geschikt hout voor tuinmeubelen. Geen enkel andere houtsoort kan tegen teakhout op. Niet op het gebied van duurzaamheid, onderhoud en bestendigheid.

Teak is een vettige, harde houtsoort met natuurlijke waterafstotende eigenschappen en daardoor bestand tegen alle weersomstandigheden. Het teakhout droogt buiten minder snel uit dan andere houtsoorten. Daardoor kan teak prima het hele jaar door buiten blijven staan. Het is bestand tegen zowel regen, zon als wind!

Welk Hout Kiezen Voor Tuinmeubelen
Hout Tuinmeubelen

GERECYCLED, DUURZAAM TEAKHOUT voor uw tuinmeubelen. WAT BETEKENT DIT?

In de collectie van Royal Design maken we meubels van hergebruikt teakhout, ook wel gerecycled teak genoemd. Doordat er de laatste jaren een enorme schaarste is ontstaan aan teakhout, is er gezocht naar andere manieren om aan teakhout te komen. De oplossing hiervoor is gevonden in teakhout wat al eens gebruikt is. Het hout is onder andere afkomstig van oude gebouwen die niet meer gebruikt worden, boten, spoorwegen en rijstbakken. Dit hout wordt op Java verzameld en door de lokale bevolking verkocht aan de fabrieken. Op deze manier krijgt het hout in onze tuinmeubelen als het ware een tweede leven!

FSC gecertificeerd teakhouten tuinmeubelen

Wist u dat er per minuut 36 voetbalvelden aan bos verdwijnt? Ontbossing zorgt op jaarbasis voor 15% van de wereldwijde CO2-uitstoot en speelt dus een grote rol in klimaatverandering. Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Door FSC te gebruiken, draagt u direct bij aan de bescherming van onze wereldwijde bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd. Welk hout u voor uw tuinmeubelen kiest, kan dus echt een verschil maken!

VOORDELEN TEAKHOUTEN TUINMEUBELEN KOPEN:

✔ Waterafstotend

✔ Droogt minder snel uit dan andere houtsoorten

✔ Regen, zon, weer en windbestendig

FSC gecertificeerd: verantwoorde keuze

✔ Makkelijk en goedkoop te onderhouden

✔ Keuze om vergrijzing tegen te gaan (of niet)

✔ Chique uitstraling van teakhouten tuinmeubelen

  • Klanten waarderen ons met een 9,1!
  • Gratis bezorging door heel Nederland
  • Inspirerende showroom in Nunspeet
  • Handgemaakt en tijdloos design
Nieuws

We zijn op reis

Van 18 okt t/m 2 nov zijn wij op reis om allerlei moois in te kopen voor de showroom. In het voorjaar zullen we onze nieuwe collectie weer met veel plezier aan u presenteren. Vast een afspraak maken? Van harte welkom!

Maak een afspraak