fbpx

MENU

Bezoek showroom
Royal Design
Voor een langere levensduur

Onderhoud van uw tuinmeubelen

Wij vertellen u graag hoe u het beste kunt zorgen voor uw tuinmeubelen, zodat u er jarenlang en vele zomerse dagen van kunt genieten!

Teak Hout

Hoe behandelt u uw teakhouten tuinmeubelen?

1.    Dagelijkse reiniging

Maak geregeld en na elk gebruik schoon. Teak hout heeft weinig onderhoud nodig, maar hoe beter het behandeld wordt, hoe langer het mee zal gaan. Regelmatig en onmiddellijk na gebruik het houten blad van de tafel met een natte doek schoonmaken, zorgt ervoor dat vloeistoffen niet diep in het hout kunnen dringen. Een tafel behandelt met onze Royal Design Teak Protector zal minder snel vloeistoffen absorberen en blijft dus langer schoon. Om hardnekkige vuilresten te verwijderen, gebruikt u simpelweg een zachte borstel en wat water. Wees voorzichtig om de vezels niet definitief te beschadigen. Om die reden mag u nooit een hogedrukreiniger gebruiken om hout te reinigen.

2.    Houten meubilair 1 of 2x per jaar reinigen

Afhankelijk van de weersomstandigheden moet hout minstens één keer per jaar grondig worden gereinigd. Wij raden u aan om dit net voor de lente en net voor de winter te doen als uw meubilair het hele jaar door buiten blijft staan. Kies hiervoor een bewolkte dag met hoge luchtvochtigheid. Het is immers beter dat het vocht in het hout na de schoonmaakbeurt traag kan verdampen. Voor een grondige reiniging raden wij ROYAL DESIGN Teak Cleaner aan. Dit product ontgrijst en reinigt teak grondig en diepgaand. Het verwijdert tevens vuil en vlekken. Het herstelt ook de oorspronkelijke lichtbruine kleur en opent de poriën van het hout, zodat een nabehandeling met de Royal Design Teak Protector het gewenste effect heeft.

3.    Houten meubilair langdurig beschermen

Om uw teakhouten meubelen langer mooi te houden, raden wij u aan om na het gebruik van de Royal Design Teak Cleaner, uw meubelen te behandelen met de Royal Design Teak Protector. Met deze protector behouden uw meubelen langer de lichtbruine kleur. Deze protector is milieuvriendelijk; 100% op waterbasis en heeft geen giftige dampen. Het grote voordeel van deze protector; het is geen olie is en dus niet vettig.

Deze onderhoudskit is te koop in 1 pakket voor € 65,-. Bestel dit onderhoudspakket online of kom langs in onze showroom.

 

Rieten tuinmeubelen

Hoe behandelt u uw rieten tuinmeubelen?

1.    Jaarlijkse reiniging

Onze gevlochten meubelen zijn gemaakt uit het meest kwalitatieve riet. Het riet is een natuurlijk product en zal met de tijd vergrijzen. Eenvoudig reinigen met water en zeep, 2 maal per jaar.

Plaats de meubelen in de winter op een droge afgesloten plaats. Dit zal de levensduur van uw rieten tuinmeubelen aanzienlijk verlengen.

 

Gietijzeren tuinmeubelen

Hoe behandelt u uw gietijzeren tuinmeubelen?

1.    Dagelijkse reiniging

De tuinmeubelen van Royal Design hebben niet veel onderhoud nodig. Het gietijzer wordt door een hoogglans zwarte poedercoating beschermd tegen aantasting van vocht. Het Iroko hardhout is voorzien van maar liefst vier laklagen. Daarom kunnen de gietijzeren tuinmeubelen van Royal Design het hele jaar door buiten blijven staan. Een paar tips om uw tuinmeubelen in optimale conditie te houden: Maak uw meubelen geregeld en na elk gebruik schoon met lauwwarm water en eventueel een scheutje autoshampoo met wax in het water.

2.    Jaarlijkse reiniging

Om te zorgen dat het gietijzer zijn glans behoudt en de vlieg- en vogelpoep geen kans krijgt om de gelakte planken te beschadigen, raden wij aan de gietijzeren tuinmeubelen 1x per jaar in de autowas te zetten.

 

 

Sunbrella®  Kussens

Hoe houdt u uw tuinkussens schoon en mooi?

Wij adviseren u om uw kussens te beschermen tegen hevige regen. Wanneer de kussens nat zijn, hang deze dan te drogen, zodat er zich geen schimmel kan vormen.

Bescherm uw kussens tegen direct zonlicht en draai ze regelmatig om. De stoffen zijn uitermate uv-beschermd en waterafstotend, maar beschermen niet tegen hevige regen. We raden aan de kussens bij slecht weer binnen te leggen of af te dekken met een hoes.

Sunbrella® staat nog steeds bekend als de allerbeste stof voor buitenkussens. Sunbrella is namelijk bestand tegen alle soorten weersinvloeden. Dit is mogelijk door de krachtige eigenschappen van dit prachtige materiaal.  De grondstof ervoor bestaat uit in de massa geverfde Sunbrella® acrylvezels. De kleurpigmenten worden al in het begin van het productieproces gemengd in het hart van de vezels zelf, nog voordat de draad wordt getrokken. Daardoor blijven Sunbrella® kleuren jarenlang mooi, ondanks blootstelling aan zonlicht en extreme weersomstandigheden.

Onze Sunbrella®  kussens zijn machine wasbaar op lage temperatuur. Niet drogen in de droogtrommel.

1.    Onmiddelijke actie

Gemorste vloeistoffen kunnen het best onmiddellijk worden behandeld door er een vel vochtabsorberend keukenpapier op te leggen. De waterafstotende coating van Sunbrella voorkomt dat druppels in de stof dringen.

2.    Geregelde reiniging

Schud of veeg losliggend vuil weg. Maak een oplossing van water en zachte zeep, zoals Woolite of Dreft afwasmiddel, om vlekken op Sunbrella te verwijderen. Breng de oplossing aan met een spons of doek. Laat het enkele minuten intrekken en spoel het grondig na met schoon water om zeepresten te verwijderen. Laat het kussen drogen in de open lucht.

3.    Zelden

Heeft u hardnekkige vlekken in uw Sunbrella kussens, dan kunnen ze ook gewassen worden in de wasmachine op 30°C. Doe de kussens nooit in de droogtrommel en laat ze niet chemisch reinigen. Haal voor het wassen de vullling uit de Sunbrella kussens en sluit alle ritsen

1. Was ze in de wasmachine met koud water op het fijne wasprogramma met een mild waspoeder. Voeg bij ernstige schimmelvorming een kopje bleekmiddel toe. Bij hardnekkige vlekken en/of schimmel mag meer bleekmiddel gebruikt worden.

2. Laat de stof aan de lucht drogen. Doe de kussens nooit in de droogtrommel en laat ze niet chemisch reinigen.

3. De stof kan na het wassen gekreukeld zijn. Strijken helpt om de waterafstotende film op de stof te herstellen, maar alleen bij lage temperatuur van de strijkbout. Test eerst op een klein onopvallend stukje of de temperatuur niet te hoog is. Gebruik nooit stoom.

4. Stop de vulling opnieuw in de kussenhoes.

 

Nieuws

We zijn op reis

Van 18 okt t/m 2 nov zijn wij op reis om allerlei moois in te kopen voor de showroom. In het voorjaar zullen we onze nieuwe collectie weer met veel plezier aan u presenteren. Vast een afspraak maken? Van harte welkom!

Maak een afspraak