Hoe verwijder je de groene aanslag van je tuinmeubelen

Onderhoud tuinmeubelen

Het goed onderhouden van jullie teak tuinmeubelen is ook gelijk het behoud van je tuinmeubelen. Doordat je teakhouten meubelen het hele jaar door buiten staan, kunnen ze zeker nu in het najaar, erg vies zijn geworden en zelfs groen zijn uitgeslagen. Het is belangrijk om je tuinmeubelen regelmatig schoon te maken, dit verlengt aanzienlijk de levensduur van je meubelen. Gelukkig is deze groene aanslag en ander vuil makkelijk te verwijderen.

 

"Vul een emmer met warm water, voeg hier een beetje ouderwetse groene zeep en 6 eetlepels soda aan toe".

 

Boen met een zachte spons de meubelen goed schoon en laat dit ca. 10 minuten intrekken.Veeg het daarna met de spons of een zachte doek schoon en spoel daarna je tuinmeubelen af met de tuinslang.

 

Deze methode - die ook wordt gebruikt voor het reinigen van houten scheepsdekken - laten je meubelen er weer als nieuw uitzien! In plaats van groene zeep kun je ook zwarte zeep gebruiken. Het effect is hetzelfde. Wij verkopen in onze showroom de zwarte zeep van Marius Fabre.

 

 

Uiteraard zijn er meer meubelen dan alleen de teak tuinmeubelen. Wat betreft het rotan in onze collectie, adviseren wij je om deze vanaf het najaar tot het voorjaar op een droge plaats op te bergen. Dit kan een schuurtje of garage zijn, maar een veranda waar ze droog staan is ook voldoende. Riet kan namelijk absoluut niet tegen een lange periode van regen, vocht en sneeuw.

 

Ook de kussens, ook al wordt dit overal all-weather genoemd, raden wij je aan om deze op een droge, schone plek op te bergen. Kijk wel uit voor muizen, zij houden ook van kussens ;-) Voor meer informatie verwijs ik je graag naar onze pagina Handige tips & Onderhoud.